HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Alıç Sirkesi Ne İşe Yarar?

21-02-2023 10:34
Alıç Sirkesi Ne İşe Yarar?

Alıç Nedir?

Son yıllarda sirke çeşitleri bir hayli arttı. Bu sayede de birçok kişi farklı sirkeleri de duymaya ve hatta satın almaya başladı. Bunlardan biri de adını sirkesi sebebiyle de duyduğumuz alıç meyvesi. Alıç, yabani bir bitki olarak bilinmektedir. Sirkesi de oldukça popüler olan bu yabani bitkinin hem meyvesi hem de yaprakları sağlığa yararlı olarak da bilinmektedir. Daha çok muşmulaya benzetilen alıç meyvesi tat olarak mayhoştur. Gün geçtikçe daha çok adını duyduğumuz bu yabani meyvenin şu an için en popüler şeyi ise sirkesidir. Alış Sirkesi Faydalarıda saymakla bitmez. Bu yüzden çoğu kişi bu faydalar yüzünden alıç sirkesine bir şans vermelidir.

Alıç Sirkesi Faydaları

 

Alıç meyvesi Akdeniz bölgesinde yetişen kırmızı renkli bir meyvedir. Daha çok yabani olduğundan dolayı çoğu kişi adını bilmez. Fakat son dönemde sirke ile hayatımıza giren alıcın faydaları çoktur.

·Alıç Meyvesi de diğer meyveler gibi adeta bir antioksidan deposudur. İçinde bulunan polifenol antioksidanları sayesinde serbest radikalleri uzak tutmaya çalışır. Bu sayede kanser, kalp hastalıkları, tip 2 diyabet, astım, enfeksiyonlar ve erken cilt yaşlanması gibi sorunların riski düşer ve engellenir.

·Anti-inflamatuar özelliği sayesinde alıç, diyabet, astım ve bazı kanser gibi hastalıkların önüne geçmenize neden olur. Aynı zamanda kronik hastalıklara karşı da sizleri korur.

·Alıç, kan damarları içinde oldukça iyi olan bir sirke türüdür. Kan basıncını düşürebilir. Yine aynı şekilde özellikle de yaşı büyük olan kişiler de daha çok görünen yüksek tansiyon sorununu çözer. Fakat bu noktada ilk dikkat etmeniz gereken şey mutlaka bir doktor tavsiyesi ile bunu yapmanız.

·Kronik kalp yetmezliği olan kişilerdeki göğüs ağrısı şikayetlerine alıç sirkesinin iyi geldiği bilinmektedir.

·Alıç sirkesi mide ve sindirim sistemine de çok iyi gelir. Aynı şekilde kabızlığa da iyi gelir.

·Aynı zamanda probiyotik etkisi olan alıç sirkesi bu noktada bağırsaklara da çok iyi gelmektedir.

·Son olarak alıç sirkesi böbrek taşlarına da iyi geldiği bilinen bir üründür.

Alıç Sirkesi Nasıl Yapılır?

Yaklaşık 5 litre alabilen bir şişeye su koyup işe başlayabilirsiniz. Diğer yandan Alıç meyvelerini güzelce yıkayıp süzmelisiniz. Ardından içine elma gibi diğer meyveleri de koyarak suyun içine koyun. Ardından içine tuz, şeker ve sirkeyi ekleyerek ağzını sıkıca kapatın. Kapak kapattıktan sonra karışımı güzelce çalkalayın. Gün ışığı alan bir odada sabah ve öğle saatleri arasında güneş ışığının altında, diğer saatler gün ışığı almayacak bir şekilde, serin ve kuru bir ortamda bekleterek mayalanmasını sağlayın. Tüm bu süreçler sonucunda 10 günlük mayalanma sürecinin sonucunda sirkeniz hazır hale gelecektir. Ardından mayalanan sirkeyi süzün ve afiyetle tüketebilirsiniz.


Alıç Sirkesi Nasıl Kullanılır?

"Alıç Sirkesi Nasıl Kullanılır?" sorusunun cevabı ise en merak edilen şeylerden biridir. Alıç sirkesini direkt olarak belirli oranlarda tüketebilirsiniz. Tadı biraz ekşi olduğundan genel olarak kişiler bu sirkeyi su ile de karıştırmaktadır. Bu tamamıyla sizin damak zevkinize kalmıştır. İsterseniz sabah isterseniz de yatarken sirkeyi içebilirsiniz.

Alıç Sirkesinin Zararları

Alıç Sirkesinin Zararları her zaman merak edilmektedir. Fakat alıç sirkesinin bilinen bir zararı yoktur. Fakat tüketilirken dikkat edilmesi gereken şeyler vardır. Bu da alıç sirkesi birlikte tüketilen ürünlere ve sirkenin dozajına dikkat edilmesi gereken bir üründür. Sizler de en doğal, en kaliteli Alıç Sirkesi Satın Almak için Hatay Yörem adresine başvurabilir ve bu faydaları evinize taşıyabilirsiniz.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.