HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Hatay’ın Meşhur Peyniri İle Tanışın!

25-06-2021 16:38
Hatay’ın Meşhur Peyniri İle Tanışın!

Peynir Kültürünüz İçin Bambaşka Bir Lezzet: Sürk Peyniri

Hemen hemen hepimiz daha önce çökelek peynirini az ya da çok yemişizdir. Belki bir sabah kahvaltıda, belki de dilim böreğin içinde karşımıza çıkan çökelek, bu defa Hatay’ın en meşhur lezzeti Sürk Peyniri olarak sahnede yerini alıyor. Pek çok baharatı ve özel bir karışımı içerisinde barındıran sürk peynirini gelin, çok daha yakından tanıyalım…

Sürk Peyniri Nedir?

Arapça’da çökelek anlamına gelen sürk peynirine, aslına bakarsanız çökelek demek doğru olmayacaktır. Zira zeytinyağı, karabiber, fesleğen yaprağı, pul biber, karanfil, zahter, yenibahar, tarçın, kimyon, muskat, sarımsak ve acı biber salçası gibi çeşitli doğal baharatları ve salçayı içerisinde saklayan bu peynir, sanıyoruz ki artık kendi başına bir peynir çeşidi oluşturmaktadır.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde, özellikle de Hatay’da üretilen sürk peyniri, eşsiz lezzeti ile zengin kahvaltı sofralarının ve yöresel tariflerin vazgeçilmezi haline gelmektedir. Peki, sürk peyniri nasıl tüketilir?

Sürk Nasıl Yenir?

Baharatlı ve tuzlu tadıyla peynir kültürünüze yepyeni bir lezzet olacak sürk peynirini pek çok şekilde tüketmek mümkün. Yağsız ve kuru bir peynir olan bu peynirini, dilerseniz ortadan keserek üzerine zeytinyağı dökebilir ve kahvaltı sofranızı söz konusu peynir ile ayrıcalıklı kılabilir, dilerseniz sürk peynirini börek ve poğaça gibi tariflerinizde tercih edebilir, dilerseniz de domates, kuru ya da taze soğan, maydanoz ve zeytinyağı ile Sürk Peyniri Salatası yaparak sofranıza yöresel bir lezzet ekleyebilirsiniz.

Sürk Peyniri Nasıl Muhafaza Edilir?

Ekşitilmiş sütten üretilen çökelek peyniri ile üretilen sürk, tuzlu ve kurutulmuş yapısı ile diğer peynir türlerine göre çok daha uzun ömürlüdür. Bu noktada sizler, sürk peynirini karanlık ve serin bir yerde saklayabilirsiniz. Eğer Yöresel Sürk Peynirini uzun vadede tüketmeyeceksiniz derin dondurucu ya da buzlukta muhafaza edebilirsiniz.

Sürk Peyniri Nereden Satın Alınır?

Hatay’ın vazgeçilmez lezzetlerinden olan sürk peyniri için en doğru adresiniz Hatayyorem.com. Tamamen geleneksel yöntemler ile üretilen sürk peyniri, içeriğinde hiçbir koruyucu katkı maddesi barındırmadan en doğal haliyle sofranızda yerini almak için sabırsızlanıyor. Sipariş için online sitemizi ziyaret edin!

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.