HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Taze Zahter Nedir?

02-06-2021 14:31
Taze Zahter Nedir?

Hatay’ın Meşhur Lezzeti: Taze Zahter

Ülkemiz tarım bakımından oldukça zengindir. Taşı toprağı altındır. Bu yüzden pek çok çeşit bitkiye, ağaca, meyveye ve tahıla rastlayabilirsiniz. Her bir bölgesinde farklı güzellikleri bize sunuyor. Taze Zahter de bunlardan birisi olarak karşımıza çıkıyor. Osmanlı döneminden günümüze yadigâr kalan bu lezzet aslında bir bitkidir. Aynı kekik, nane gibi yemeklerin içerisinde kullanılır. Peki, zahter nedir? Gelin hep birlikte bakalım.

Taze Zahter'in Faydaları Nelerdir?

·Zahterve zahter yağı Roma dönemlerinden alternatif tıpta kullanılırdı. Özellikle de yara ve yanık tedavisinde oldukça etkili olduğu kanıtlanmıştır. Anti bakteriyel yapısı ile de yara oluşumunu engeller. Ayrıca yüzde kullanıldığında sivilce ve akne oluşumunu büyük ölçüde engeller.

·Taze Zahter aynı zamanda yorgunluğu da giderir. İçerisinde bulunan B6 vitamini sayesinde vücudunuz enerji dolar. Bu yüzden salata ve yemeklerde kullanılan bitkinin faydaları oldukça çoktur.

·Mantar ve sedef hastalıklarına birebirdir. Tedavisinde de kullanılır. Hassas bölgeler üzerine sürülen Zahter Yağı iyi gelebilir.

·İshal, hazımsızlık, şişkinlik gibi sorunlarınız bulunuyorsa taze zahteryiyebilirsiniz. Bağırsak problemlerini en kısa sürede çözmenizde yardımcı olacaktır.

·Zahter bitkisinin içinde bulunan vitaminler soğuk algınlığını da önler. Çay ya da taze şekilde tüketerek hastalıklardan korunabilirsiniz.

·Zahter, içermiş olduğu mineral ve vitaminler ile kanserli hücreler ile mücadele eder. Kanserli hücrelerin çoğalmasını büyük oranda engeller. Özellikle de meme kanseri riskini önleyen bir etkiye sahiptir. Kalp ritmi düzenleyici ve sakinleştirici etkilere sahiptir. Bundan dolayı tansiyon düşürücü ve kalp çarpıntısı giderici olarak kullanılmaktadır.

·Zahter, bir diyet ya da spor programının yanında tüketildiği zaman sindirim problemlerine etki gösterir. Vücutta bulunan fazla sıvıyı atar. Destekleyici olarak zayıflama sürecinizi hızlandırır.

Taze Zahter Nerede Yetişir?

Taze Zahterdağlık alanlarda yetişir. Tarla kenarları, ormanlarda, taş diplerinde ve karınca yuvalarının olduğu bölgelerde kendi kendine oluşur. Pembe çiçekler açtığı zaman zahter olduğunu anlayabilirsiniz. Eski zamanlardan bu yana kadar şifa amacıyla kullanılan bitki bize doğa ananın sunduğu vazgeçilmez nimetlerden biridir.

Taze zahterbulunduğunuz bölgede yetişmiyor ise bulmanız zor olabilir. Yöresel ürünleri satan marketlerden ya da aktarlardan alabilirsiniz. Online sipariş alan yöresel web sitelerinden de sipariş edebilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.