HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Zeytinyağı Çeşitleri Nelerdir?

20-01-2023 15:53
Zeytinyağı Çeşitleri Nelerdir?

Kaç Çeşit Zeytinyağı Vardır?

Bilindiği üzere ülkemizde zeytin konusunda herhangi bir sorunu olmayan bir ülkeyiz. Bu durum böyle fakat yine de zeytin ve zeytinyağı konusunda pek de bilgi sahibi değiliz. Hata internette bile bu konu ile ilgili olarak oldukça fazla karmaşa var. Bu noktada bilgili olmak aslında kaliteli zeytinyağı seçiminde oldukça önemli bir faktör. Bu yüzden de Zeytinyağıkonusunda bilgili olmak gerek. Bilindiği üzere zeytinyağı yapımının ilk aşaması zeytin tanesinin, eti ve çekirdeği ile ezilmesi, yani parçalanmasıdır. Bu işlem eskiden beri aslında çok değişmedi. Fakat artık ülkemizde üretilen zeytinyağı oranı bir hayli arttığından taş değirmenler yeterli değil. Bu durum şimdilerde ise büyük sistemler tarafından yapılıyor. Bu sisteme göre ezilen zeytin hamur haline gelir ve bu hamurdan çıkan yağ zeytinyağı olarak hazır olur.

Tabi bu durum da bazı değişken faktörlerde var. Bilindiği üzere ülkemizde sadece tek çeşit değil, birçok çeşit zeytinyağı türü var. Bunlar Naturel Zeytinyağı, Riviera Zeytinyağı, Rafine Zeytinyağı gibi farklı çeşitlere ayrılıyor. Bu çeşitlerinde tatları, geçtikleri işlemler ve belirli farkları vardır. Fakat ülkemizde en çok tüketilen çeşit ise natürel sızma zeytinyağı ve soğuk sıkım dediğimiz zeytinyağı türüdür.

Natürel Sızma Zeytinyağı Ne Demek?

Zeytinyağı konusunda en merak edilen ve tüketilen zeytinyağı çeşidi Natürel zeytinyağıdır. Bu noktada akla ilk gelen soru ise "Natürel Zeytinyağı Ne Demek?” olmakta. Buna göre natürel sızma zeytinyağı, olgunlaşmaya başlayan ve hızla sıkılarak elde edilmesi ile oluşan bir zeytinyağı türüdür. Bu zeytinyağının bu kadar çok tüketilmesinin ve merak edilmesinin sebebi ise dünyanın en sağlıklı zeytinyağı türlerinden bir tanesi olarak kabul edilmesidir. Bu yüzden de natürel sızma zeytinyağı hem dünyada hem de Türkiye’de oldukça büyük bir öneme sahiptir.
Soğuk Sıkım Zeytinyağı Nedir?

"Erken Hasat Zeytinyağı” terimi oldukça fazla duyduğumuz bir terimdir. Bu yüzden de bunu bilmekte zeytinyağı seçiminde oldukça önemlidir. Zeytinyağı için en önemli belirliyi faktörlerden biri de hasat zamanıdır. Hasat zamanı zeytinyağının kalitesinin belirlenmesinde oldukça önemli bir yere sahip. Erken hasat zeytinyağı, tam olgunlaşmayan zeytinlerin soğuk sıkım yönteminden geçirilmesi ile elde edilen zeytinyağına verilen isimdir. Bu zeytinyağının elde edilmesi süresi oldukça uzun ve zahmetlidir. Çünkü olgunlaşmamış zeytinlerin el ile toplanması mümkün değildir. Bu yüzden de piyasa değeri oldukça yüksektir.

Soğuk Sıkım Zeytinyağı Nasıl Anlaşılır?

Bilindiği üzere zeytinyağı konusunda da birçok yanlış marka ve kalitesiz ürün vardır. Bu noktada bu tarz ürünler ülkemizde insanları kandırır. Özellikle de son dönemde zeytinyağı fiyatları çok arttığından dolayı bu piyasada dikkat etmek gerek. Bu yüzden de zeytinyağı almadan önce bazı şeyleri bilmek gerek. Bunlardan biri de "Soğuk Sıkım Zeytinyağı Nasıl Anlaşılır?" konusudur. Buna göre soğuk sıkım zeytinyağı, erken hasat zeytinlerden üretilir. Ve bu zeytinler hiç beklemez ve aynı gün zeytinyağına dönüşür. Bu noktada iyi bir soğuk sıkım zeytinyağını koklayarak anlamak mümkündür. Aynı zamanda renk konusunda da belirgin bir koyu renge ve yoğun aromaya sahiptir. Bu aroma insanı rahatsız etmez.

Hakiki Zeytinyağı Hatay Yörem’de!

Zeytinyağı konusunda birçok türden ve nasıl iyi zeytinyağı alacağınızdan bahsettik. Bu noktada kaliteli markalardan alışveriş yapmak çok önemlidir. Hatayyorem.com sizlerin en kaliteli ve en uygun fiyatlı zeytinyağlarını sunmaktadır. Sizler de bu sayede hakiki zeytinyağını tadabilir ve yemeklerinizin lezzetini arttırabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.